Handicap odds

Hos Bedstebettingsider.dk har man arbejdet længe på at kunne give en forståelig forklaring af handicap væddemål, og en introduktion til hvordan man anvender dette som en odds strategi i praksis.

Ved at læse denne artikel får du en god forståelse af handicap odds med gode eksempler, så du i sidste ende forhåbentlig kan opnå profit på dit spil. Handicap odds kaldes desuden også for Asian handicap-bets.

Hvad er et Handicap Bet?

Når du spiller med et handicap-bet, har bookmakeren på forhånd indført en føring til det svageste hold, som giver et højere odds til favoritholdet. Dermed starter favoritholdet faktisk med at være bagud, da scoren nu hedder 0-1 før kampens start, såfremt at hjemmeholdet er favoritten.

Hvis favoritholdet vinder 1-0 i den rigtige kamp, vil oddset nu lyde 1-1 på grund af handicap-væddemålet. Det kan være nyttigt at bruge handicap og Asian handicap odds for at opnå bedre odds på en uafgjort kamp, såfremt at du kan forudse udfaldet af kampen.

Denne type væddemål kan også anvendes hvis man gerne vil opnå bedre odds på favoritholdet. Denne ’kunstige’ føring, som man får med et handicap odds, bruges ikke kun på ét mål. Spiltypen kan også bruges på flere mål, alt efter i hvor stor grad en favorit det bedste hold er.

Jo større handicap man anvender på en kamp, eksempelvis 2, 3, eller 4 mål, jo højere vil dit odds også blive.

Et eksempel på en kamp med handicap odds

Vi forestiller os nu en kamp mellem FC København og Silkeborg i Superligaen. Normalt vil et odds på et 3-vejs væddemål som dette typisk ligge på 1.50 på en hjemmesejr til FCK, 4.00 for uafgjort og 6.00 for en sejr til Silkeborg.

Det virker rimelig sikkert at FCK vil løbe med sejren, så derfor vælger vi at placere et handicap på 0-1. Dermed har vi givet Silkeborg en ’kunstig’ føring på et mål før kampens start. Herefter vil oddsene skifte, så vi nu har 2.50 på en hjemmesejr til FCK, 5.00 for uafgjort og 3.0 for en sejr til Silkeborg.

Kampen slutter nu med en 3-0 sejr til FCK. Fratrækker vi vores handicap fra kampen står vi altså stadig med en sejr til FCK på to mål, og vores handicap odds er derfor gået hjem.

Nedenfor kan du se en tabel som illustrerer hvordan resultatet varierer med et handicap-væddemål.

Officielt resultat Resultat med handicap -1
0:0 0:1
1:0 1:1
2:0 2:1
2:1 2:2
3:1 3:2
0:1 0:2
0:2 0:3
1:1 1:2
2:2 2:3

Asian handicap-væddemål

For erfarne spillere findes der også en anden form for handicap-væddemål, som kaldes for Asian handicap. Som navnet også hentyder til, er denne spiltype især populær i Asien.

Et Asian handicap er en forlængelse af det klassiske handicap-væddemål, som giver spillere mulighed for at minimere deres risiko. Med et Asian handicap-væddemål kan du til sammenligning med det traditionelle handicap få en del, eller hele, din indsats tilbage.

Et eksempel på et Asian handicap-væddemål

Når du spiller med et Asian handicap-væddemål (-0) kan du få din indsats retur hvis du opnår uafgjort på dit handicap odds. Dermed formindsker du din risiko betydeligt når du spiller med et Asian handicap-odds.

Der findes flere typer af Asian handicap-væddemål. Du kan eksempelvis finde det såkaldte -0.25 handicap, hvor fokus ligger på dit handicap-odds, og her er det kun halvdelen af din indsats der er i spil og derfor kun halvdelen af din indsats du kan tabe.

Du kan også finde et såkaldt -0.75 Asian handicap-væddemål, hvor du starter ud med et handicap på to mål i en kamp.

Hvis kampen nu vindes med kun ét mål, vil -0.75 Asian handicap-væddemålet give dig halvdelen af den fulde gevinst retur. Her får du altså hele din indsats retur + halvdelen af selve gevinsten.

Til sidst men ikke mindst findes der også et -0.5 Asian handicap-væddemål, som fungerer som et klassisk -1 handicap væddemål. Du kan i tabellen nedenfor se en illustration på hvordan et Asian handicap nærmere præcist fungerer

Handicap Resultat Udbetaling
0 Vinder Taber
Uafgjort Penge tilbage
Taber Taber
-0,25 Vinder Vinder
Uafgjort Taber halvdelen
Taber Taber
-0,50 Vinder Vinder
Uafgjort Taber
Taber Taber
-0,75 Vinder med +2 Vinder
Vinder med 1 mål Vinder halvdelen
Uafgort Taber
Taber Taber
-1 Vinder med + 2 Vinder
Vinder med 1 mål Pengene tilbage
Uafgjort Taber
Taber Taber

Kan jeg tjene penge på handicap-væddemål?

Handicap-væddemål kan hurtig blive en effektiv måde til at øge odds og dermed også din eventuelle odds profit, og favoritholdenes odds stiger også i takt med handicap oddsene.

Generelt set findes der ikke mange betting-strategier som kan tilbyde spillere en eventuel høj profit med lav risiko, som er lige præcis det som handicap-væddemål kan tilbyde. Kombinerer du dette odds system, med en velkomstbonus til en odds side, er chancerne for at ende med profit rigtig gode.

Lige pt. tilbyder både Tipico og 888sport gode bonusser, som sagtens kan kombineres med denne strategi.

Dermed sagt er der altså god grund til at sætte sig ind i handicap-væddemål, da man hurtigt kan opnå profit med denne strategi.

Hvilke sportsgrene egner sig bedst til handicap odds?

Når du skal spille med handicap odds skal du lede efter holdsport såsom håndbold, fodbold og ishockey.

Det specielle ved handicap-væddemål er især at de kan tilføje en masse spænding til kampe, som virkede afgjorte på forhånd. Dermed bliver kampene også mere lige med handicap-væddemål, samtidig med at oddsene for en favoritsejr øges.

Spiller du Live betting på eksempelvis fodbold, bruges halvlegsresultatet ofte til at indføre handicap-væddemål, da det giver mere spænding til kampen.

Er et hold eksempelvis foran med 2-0 ved halvlegen, tilbyder flere bookmakere et handicap på 0:2 odds til holdet der er bagud. Dermed forbliver kampen spændende, samtidig med at der stadig er gode odds at hente.

Se alle vores anbefale betting strategier og odds systemer her.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *