Odds system – hvad der fungerer, og hvad der ikke gør

At skabe sig en fundamental viden om betting indenfor fodbold, samt opnå en viden om de forskellige måder at begå sig på markedet, er alle rigtig gode egenskaber når det kommer til betting. Har du dog ikke et odds system der kan holde styr på og kontrollere dine penge, kan det være svært at tjene mange penge på odds.

Selvom det kan være fristende at spille på et tilfældigt antal af kampe, som er baseret på en hurtig følelse eller mavefornemmelse, så har de rigtige vindere i spillet ofte et speciel odds system for hvor meget de vil risikere at satse på et bestemt spil.

Ovenstående er ofte baseret på forskellige faktorer. Forskellige betting systemer indenfor fodbold giver spillerne muligheden for at opnå de mest profitable resultater, så længe at betingelserne er i deres favør, men også begrænse deres tab når disse ikke er.

Faktisk er brugen af et odds system indenfor fodbold netop det som adskiller de store vindere fra dem som blot tjener lidt lommepenge på online betting.

Selvom nogle betting systemer har vist sig at være mindre brugbare i praksis, så har andre bestemt ægte værdi i den virkelige verden.

I denne artikel vil vi derfor redegøre for nogle af de bedste odds systemer og deres respektive styrker og svagheder.

Læs mere om odds systemspil under vores overblik over de bedste danske bookmakere.

{{ item.maturity_unit }}

Bonusinfo

{{ item.custom_field_value }}

{{ item.custom_field_label }}

{{ item.custom_field_value1 }}

{{ item.custom_field_label1 }}

BESØG

Reklame

De bedste metoder til odds systemspil

Tager du et kig under sektionen ’odds systemer’, vil du kunne se en række gratis og profitable betting strategier. Vi har samlet disse til dig, for at du kan få de bedste profitter på dine bets, samt få mest muligt ud af dit spil på oddset.

Det er lykkedes os at finde de allerbedste og mest populære online betting systemer, som hurtigt kan hjælpe dig med at gøre dit spil på oddset en del mere økonomisk indbringende, uanset om du er en erfaren odds spiller eller helt ny i feltet.

Vi giver dig også mulighed for at danne dig et overblik over de tilgængelige odds systemer, samtidig med at vi også vil gå i dybden med de mere indviklede strategier, dog på en let og brugbar måde.

Ved at anvende uddybende tabeller, eksempler, små videoer og illustrative billeder, får vi mulighed for at vise dig hvordan og hvorledes du bedst muligt bør placere dine bets for at opnå gevinster på oddset.

Alle vores uddybende betting systemer er bygget på velkendte teknikker indenfor online betting feltet.

Vi tager dig i hånden og guider dig igennem hvordan du bedst lægger en god odds strategi, tjener penge på oddset, og generelt blot optimerer dine sportsvæddemål.

Uanset om du spiller for underholdningens skyld eller om du er en high roller, så kan vi hjælpe dig godt på vej ved at vise dig hvilke betting strategier som matcher hvilke sportsgrene.

Vi håber du vil finde brugbar information i denne læsning, alt i mens du giver dig i kast med markedets bedste betting og odds systemer.

De 3 mest kendte odds systemer

Martingale systemet

Nok en af de mest populære betting systemer, som fungerer godt i teorien men knap så godt i praksis, er Martingale systemet.

Selvom dette system oftest anvendes ved casinospil såsom blackjack eller roulette, så kan systemet også anvendes på et hvert spil som har direkte bets, som gør at du modtager lige penge på din investering.

I fodbold-betting universet er det muligt at anvende dette odds system når du får en række af 1/1 (lige penge) bets på buddene.

Eksempelvis kan du finde 20 lige penge shots på en enkelt måned på tværs af Europa. Takket være timingen i hvert spil er det muligt at forhøje indsatsen til 10 på disse i en sekvens (eks. Du laver et bet på en kamp, venter på resultatet og laver herefter et bet på den næste), så du beslutter dig for at anvende Martingale systemet for at guide dine bets.

Kort og godt kræver Martingale systemet at du fordobler dine tidligere bets for hvert bet du taber.

Lad os tage et eksempel:

  1. Du foretog og tabte et bet på kamp nummer 1, som var på 50 kr. Dernæst kræver kamp nummer 2 at du nu som minimum indsatser 100 kr.
  2. Denne tilgang fortsætter indtil du vinder en kamp, på dette tidspunkt vil du indse at du har opnået en one profit unit (dette er i samme størrelsesorden som dit første bet) og herefter starter hele betting tilgangen forfra.

I bund og grund vil Martingale systemet tvinge dig til at fordoble din indsats hver gang du taber, med det ene formål at sikre dig økonomisk overskud når du endelig vinder.

Selvom denne tilgang lyder som en sikker måde at opnå gevinst på, så ligger problemet i at tilgangen kræver en ekstremt stor bankroll / pulje.

Lad os tage et eksempel. Dit startindskud var på 50 kr, herefter vil du være nødsaget til at satse svimlende 1600 kr., såfremt du har tabt fem gange i træk og overvejer at satse på kamp nummer 6.

Dette rækker naturligvis langt ud over de økonomiske grænser som de fleste spillere har, hvilket er grunden til at systemet falder til jorden i praksis.

Derudover er der ofte også nogle beløbsgrænser for bestemte indskud, og rammer du denne grænse før du har vundet, vil systemet aldrig nå at vise dig dets endelige, da du ville være tvunget til at stoppe og give op undervejs.

Labouchere systemet

Et andet odds system, som ligner Martingale systemet en del, men som alligevel har en del mere succes i det virkelige liv, kaldes for Labouchere systemet.

Odds systemet er baseret på matematiske principper, og kan endda også anvendes på lige penge bets i fodbold-betting universet.

For at gøre brug af denne slags odds systemspil, skal du allerførst beslutte dig for hvor mange units du ønsker at vinde (en unit har samme værdi som dit indledende bet). Eksempelvis, hvis du gerne vil vinde 500 kr., er du nød til at opdele dette i units (for eksempel 50 kr.).

Når du er kommet frem til hvor meget du ønsker at vinde skal du notere dette ned i en lineær form:

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (totalt 10 units a 50 kr. som er lig med 500 kr. i alt).

Når du burger denne linje af tal, tager du det tal der ligger længst til venstre og plusser med det tal som ligger længst til højre.

Sammenlagt får du dermed det beløb som du skal satse på en enkelt kamp. Vinder du på dette bet kan du afkrydse begge tal.

Taber du derimod nedskriver du de to tal på højre siden af tallinjen.

Lad os tage et kig på systemet i praksis.

Hvis du sigter efter at få et overskud på 500 kr. med bets på 50 kr., vil du opnå nedenstående:

  • Du starter ud med: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1.
  • Du satser to units og vinder, du kan nu afkrydse tallet 1 længst mod venstre og højre, som lader 1 1 1 1 1 1 1 1 stå tilbage.
  • Herefter satser du endnu to units men taber, og tilføjer derfor et 2 tal længst til højre som lader 1 1 1 1 1 1 1 1 2 stå tilbage.
  • Dernæst satser du tre units, (1+2) og taber igen, hvortil du tilføjer et 3 tal til højre, så du star tilbage med 1 1 1 1 1 1 1 1 2 3.
  • Herefter satser du fire units (1+3) og vinder, og du kan derfor afkrydse tallet 1 længst mod venstre og nummer 3 mod højre, hvilket giver dig 1 1 1 1 1 1 1 2.

Selvfølgelig vil tab og vind have en indflydelse på din bankroll, og hvis du ikke kan dække et bet økonomisk bør du følge en af de to nedenstående tilgange.

  • Hvis du kan dække tallet på venstre side økonomisk, må du også kunne satse dette beløb. Vinder du kan du afkrydse dette tal. Omvendt skal du tilføje dette tal på højresiden af linjen hvis du taber.
  • Hvis du ikke kan dække nogle bets økonomisk, bør du indsætte hvad du kan. Vinder du fratrækker du dette beløb fra tallet på venstre side. Taber du dette bet er du ude af spillet.

Selvom Labouchere systemet er tilpasset til flere forskellige bankrolls, så kan odds systemet alligevel godt gå hen og blive ganske dyrt hvis resultatet ikke falder til din side.

Matematikken bag systemet fejler aldrig, men hvis din bankroll ikke er robust nok er dette ikke et odds system indenfor betting som du bør give dig i kast med.

Kelly Criterion odds systemet

Det sidste betting system som er et kig værd er Kelly Criterion.

Systemet anvendes af professionelle spillere fra verdenen over, og systemet har vist sig at være et af de mest effektive odds systemer for spillere der better indenfor fodbold.

Sammenligner man systemet med andre tilgange, som er beskrevet i denne artikel, er Kelly Criterion absolut den mest brugbare for spillere som er af enhver overbevisning.

Kelly Criterion er først og fremmest et pengestyrende betting system, som opstiller den perfekte betstørrelse baseret på den udbudte værdi.

I bund og grund handler pengestyring om at optimere mulighederne for at vinde på bekostning af den overskydende risiko.

Kelly Criterion har til formål at finde den optimale mængde af din bankroll, som du bør satse på et bet for at møde betingelserne.

Den grundlæggende Kelly Criterion formel forløber sig som følgende:

“(Bankroll) BR% = (P * B) – 1 / odds – 1, hvor P er sandsynligheden for at vi vinder (i decimal format), B er de udbudte odds og BR% er den procent af bankroll som vi bør satse i henhold til Kelly Criterion.”

Efter du har brugt denne formel på dine data, vil du få et positivt tal for BR%, som viser dig, hvor meget af din bankroll du bør satse. Hvis nummeret er negativt får du et enstemmigt svar:  Sats ikke.

Lad os tage et eksempel:

Hvis vi får tilbudt 1,91 (10/11 i fraktionerede odds), på at Arsenal vil slå Tottenham, og du vurderer at Arsenal har en 55% chance for at vinde, så vil Kelly Criterion foreslå følgende:

“BR% = (0,55 * 1,91 ) – 1 / (1,91 – 1).”

Når vi indsætter disse tal ind i formlen kan vi se at det er optimalt at satse 5,5495% af din bankroll på dette bet.

Selvom du også kan rende ind i problemer med dette system, eksempelvis hvis dine vurderinger om hvilke hold der er tilbøjelige til at vinde sidder skævt, så er systemet alligevel nærmest skudsikkert i forhold til dets teori og tilpasning til betting universet, og derfor et odds system som du bør anvende hvis du gerne vil vinde mere og tabe mindre.

Andre gode odds systemer

Nedenfor finder du en liste, som viser nogle af de andre populære odds systemer – klik på dem for at lære mere om, hvordan du opnår profit på oddset.

Halvleg/fuldtids bets

Med denne betting strategi er du som spiller mere villig til at tage en risiko, men du får dermed også chancen for at opnå en større profit på dine odds.

Med denne strategi spiller du to bets på én kamp – halvlegsresultatet og fuldtidsresultatet.

Vi vil gerne vise dig hvordan sådan et bet tager form, hvilke sportsgrene som egner sig til dette odds system, samt bidrage med info om chancerne for at vinde.

Over/under betting

Over/under betting er et meget simpelt oddssytem, som nærmest giver sig selv. Her skal du placere dine væddemål efter om du regner med der vil blive scoret mere eller mindre end et givent antal mål eller point igennem en kamp.

Førhen har du kunne spille på antal af mål i en kamp, men med denne strategi får du altså nu også mulighed for stort set at spille på alt, hvad der kan tælles sammen.

Systemet er derfor ikke alene kun spændende indenfor betting på fodbold, den kan også hurtigt blive brugbar og interessant indenfor basketball, tennis, håndbold også videre.

Lucky 15 bets

Et Lucky 15 væddemål er en form for en udbygning af det såkaldte Yankee-bet og indeholder, som navnet også illustrerer, 15 forskellige væddemål.

Du placerer disse 15 væddemål på 4 kampe, hvor disse bets består af 4 singler, 6 double, 4 triple og sidst men ikke mindst, en enkelt firling.

Vi gennemgår i denne artikel hvordan strategien fungerer, samt hvor høje profit-chancerne er på oddset.

Back (køb) og Lay (salg)

I Back & Lay odds systemet har du rollen som bookmaker, som giver et rigtig godt indtryk af betting branchen. ’Back’ –bets er odds, som du selv køber, og dermed selv ’tager ansvar for’.

Her better du på samme måde som ved traditionelle spil, hvor du derfor satser på de spil, som du regner med går hjem.

’Lay’ – bets er modsat odds, som du enten sælger eller ’lægger fra dig’. ’Lay’ bet er derfor et bet, som du ikke regner med går hjem.

Du kan prøve kræfter med Lay & Bet via Betfair, hvor du kan sætte penge på begge former for bets.

Halvgardering på Betting

Gadering på oddset er et udtryk som specielt er interessant for online spillere, som ikke vurderer dem selv som særligt risikovillige, men som alligevel gerne vil sikre deres sportsvæddemål.

Odds med halvgadering mindsker nemlig din samlede odds gevinst samtidig med at chancen for et positivt resultat af dine spil stiger med 33 %.

Head to head bets

Som navnet også illustrerer spiller du med denne system om udfaldet af en kamp i mellem to hold eller to spillere.

Oftest bruger man denne strategi på individuelle sportsgrene, men man kan også bruge den som et et-vejs væddemål blandt hold, hvor man vil spille på enten vinderen eller taberen, eksempelvis som i tennis.

Handicap bets

Handicap væddemål er absolut det mest interessante odds system, når en favorit er udnævnt til at vinde en kamp.

I et Handicap-bet vil et hold starte med en ulempe, eksempelvis hvis der er er blevet scoret et mål imod dem, som de så skal forsøge at indhente igennem kampen. Dette gør at handicap-oddset bliver langt højere end normale odds, som er lige på.

Hedging bets

Med sammenligning til børshandel kan du ’hedge’ eller afdække dine væddemål ved at sælge og købe dine bets og derigennem undgå tab.

Betfair er den bookmaker, som tilbyder de mest benyttede hedging bets.

Vil du gerne se nogle gode eksempler, samt få en afdækning af de forskellige bets, så følg linket hvor du vil få en dybere forståelse for de indbringende og interessante betting systemer.

Multibet

Formålet med multibet betting systemet er at akkumulere et højt odds, som opnås ved at spille på én kupon som indeholder en lang række kampe.

Med Multibet strategien er det med at være opmærksom på risikoen for at tabe på ens væddemål, da dette stiger proportionelt i takt med hvor mange kampe man spiller på én kupon.

Mulitbets eller akkumulations spil er især interessant i sammenhæng med fodboldkampe, men man kan også sagtens kombinere kampe fra flere forskellige sportsgrene med denne strategi.

System væddemål

System væddemål eller yankee bets som de også går under, er et meget nyttig odds system hvis du gerne vil afprøve kræfter med de lidt mere risikofyldte odds.

Eksempelvis kan du spille på 3 ud af 4 kampe, og få profil hvis kun 3 ud af de 4 udvalgte kampe går hjem.

Generelt set giver dette idds systemspil lidt mindre samlede odds, men den vil derimod også øge dine chancer for at væddemålet går hjem, som alt i alt giver dig mulighed for at spille på højere odds.

Kig med her, for at se hvordan og hvorledes du opnår succes med system bets, samt hvilke sportsgrene der egner sig til dette betting system.

Sidste minuts live betting

Det er ikke nogen hemmelighed at livespil på oddset er blevet meget populært de sidste par år.

Her i artiklen gennemgår vi strategien bag live betting, en strategi som er særligt interessant for dig som ser en kamp live.

Jo længere tid der går uden der scores et mål, jo højere vil et givent odds på en scoring blive, og det er noget du især kan udnytte for at opnå gode odds.

Surebets

Surebets er kort og godt væddemål, som du ikke kan tabe.

Grunden herfor er at disse sikre bets er opbygget af en kombination af bets, som har høje nok odds til at afdække hinanden.

Her får du mulighed for at spille på de samme kampe, som flere forskellige bookmakere udbyder. Det kræver dog at du finder de bedste odds på de enkelte kampe.

Den nemmeste start er at starte med at finde dine odds på to-vejs væddemål. Dette kan eksempelvis være en tenniskamp, hvor du kan udregne om dine odds er høje nok til et surebet. Herefter gælder det bare om at skynde sig at placere bets, før bookmakeren ændrer oddsene.

Målscorer & vinder/resultat (Scorecast/Wincast)

Vinder og resultat bets kombineret med første målscore er absolut en populær betting strategi.

Du kender måske allerede strategien som wincast strategien, hvor man sigter efter at ramme målscoren og vinderen af en given kamp.

Med resultat & målscorer, som også går under navnet scorecast, skal du både ramme målscorer, men også det korrekte resultat af en kamp.

Det kan være to svære systemer, som begge kræver en portion held, men har du den rette baggrundsviden og indsigt i de givne hold, kan systemet hurtigt gå hen og blive et meget profitabel odds system.