Hedging odds

I denne artikel kan du læse mere om hvordan du kan få dine væddemål dækket igennem spil på betting-børsen, og hvordan dette kan være en profitabel betting strategi.

Først vil vi gerne fortælle dig hvad et ’lay’-bet er. Et lay-bet er kort og godt et væddemål, hvor du skal spille imod et udfald af en kamp. Dette betyder altså at du ’sælger’ dit spil, som en anden spiller så kan ’købe’ og satse penge på.

Her får du lov til at lege bookmaker, da du udlodder odds til specifikke kampe eller begivenheder, og er det attraktivt nok kan andre spille på det. Denne spiltype kaldes også for ’hedging’ eller ’arbitrage’, og dækker over måden man forsøger at dække sine væddemål ind gennem andre væddemål.

Flere bookmakere på det danske marked, og specielt Betfair, giver dig mulighed for ar spille på et specifikt hold med et ’back’-bet. Fører dette hold i kampen, kan du nu vælge at spille imod dem med et ’lay’-bet.

Når du både har satset penge på en sejr og et nederlag, har du dækket alle udfaldene af kampen; du har hedget dine odds!

Hedging er derfor en måde hvorpå du kan placere væddemål uden risiko. Du kan få en mere uddybende introduktion til de forskellige betting strategier ved at læse vores artikel om Back (købe) og Lay (sælge) bet.

Du kan også læse meget mere om lay- og back-væddemål i vores sektion om betting strategier.

Eksempler på hedging

Vi vil gerne vise dig hvordan hedging fungerer med et par eksempler, så du præcist ved hvordan du kan opnå profit på oddset. Inden du selv går igår med at benytte strategien, vil vi anbefale dig at undersøge om du kan modtage et odds bonus på dit nuværende spillested. Du kan på forsiden, se en oversigt over odds bonusser hos diverse danske betting sider.

1. Spil imod et hold med et lay-bet

Vi forestiller os en kamp mellem Brøndby og FCK. Her starter du ud med at spille imod Brøndby, og placerer derfor et lay-bet. Taber Brøndby eller spiller uafgjort vinder du.

Kampen fløjtes nu i gang; formår FCK ikke at bringe sig selv foran inden for de første fem minutter, placerer du et back-bet. Når du har placeret dette, spiller du på at Brøndby vil vinde.

Du har nu formået at afdække alle udfald af kampen, og kan på den måde kun drage fordel af oddsene på de forskellige udfald. Hedging tillader dig dermed at spille 1X2 med forskellige former for væddemål.

Hedging er et sikkert væddemål, som også kendes som et surebet i branchen, og ofte er det muligt at anvende hedging hos flere forskellige bookmakere.

2.Spil på et hold med et back-bet

Dette eksempel ligner vores første eksempel en del. I dette eksempel starter du dog ud med et back-væddemål, og placerer først et lay-bet såfremt at dit hold bringer sig foran.

Igen har du altså formået at afdække en eventuel sejr, uafgjort, eller et nederlag. På grund af oddsenes udsving gennem kampen vil du opnå profit uanset hvad resultatet bliver.

3. Spil imod uafgjort med et lay-bet

Du kan som den tredje betting strategi indenfor hedging også vælge at spille imod uafgjort.

Igen ligner processen meget vores andre eksempler. Du spiller først imod uafgjort i en kamp med et lay-bet, men efter første mål i kampen spiller du på uafgjort.

Oddset på en uafgjort stilling vil nemlig stige efter første mål i kampen, og dette skal du selvfølgelig blot bruge til din fordel.

Endnu et eksempel:

Vi forestiller os at du laver et lay-bet på 100 kroner på uafgjort med et odds på 3.00. Du kan nu højst tabe 200 kroner.

Når det første mål er blevet scoret, ændres oddset på uafgjort til 5,00. Du placerer nu et back-bet på uafgjort på eksempelvis 60 kroner, og dit scenarie vil nu se således ud:

Efter første væddemål (Lay-bet):

Vinder Hold A100 kr. i profit

Vinder Hold B100 kr. i profit

Uafgjort200 kr. i tab

Efter andet væddemål (Back-bet):

Vinder Hold A40 kr. i profit (100 kr. profit fra ”Lay”-bettet minus 60 kr. fra indskud fra ”Back”-bettet)

Vinder Hold B40 kr. i profit (100 kr. profit fra ”Lay”-bettet minus 60 kr. fra indskud fra ”Back”-bettet)

Uafgjort100 kr. i profit (60 kr. x odds 5.00 på ”Back”-bettet minus 200 kr. tab fra ”Lay”-bettet)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *